2.2 Een flyer van je cv

Wat ga je doen?

msgJe hebt nu een cv gemaakt (als PDF opgeslagen). Deze wordt ook meestal gebruikt om als bijlage mee te sturen in een e-mail. Natuurlijk ga je jouw cv telkens bijwerken.

Toch zijn er andere mogelijkheden om je cv te verrijken door een online tool te gebruiken.
Daarmee laat je zien dat je mediavaardig bent en dat je weet wat je wel en niet van jezelf achterlaat. Zie het maar als een beeldend cv of een poster van jezelf.

Wanneer je slim bent, zoek je naar een online tool waar je niet alleen op een website je cv maakt ook kunt opslaan en downloaden als flyer om achter te laten bij mensen of om mee te sturen naar je netwerk.

Opdracht: Maak een cv flyer

Maak een flyer van jezelf en bewaar deze en bewaar ook de link naar de online flyer. Deze kun je eventueel op je cv als link invoegen.

Natuurlijk mag je zelf op zoek gaan naar een website waar je een flyer of poster kunt maken. Ook kun je je cv bijvoorbeeld ook als infographic presenteren.
Heb je geen idee hoe je dat doet en waar dat kan dan hebben wij al wat sites voor je gezocht.
Kijk eens voor inspiratie op deze Pinterest pagina

of kijk eens op:

Jillster
Canva
Easel.ly

LET OP:
Zet geen telefoonnummer of adres in de poster enkel je e-mailadres!
Het is een verrijking van je cv dus ook je geboortedatum is niet van belang.

lightTIP: De flyer kun je natuurlijk ook als afbeelding gebruiken op Social Media Platforms die jij gebruikt. Instagram is bijvoorbeeld een prima plaats om dat te doen. Gebruik daar bij het plaatsen de Hashtag (#) #zoektwerk